IBP001 – Rich Dad, Poor Dad

In deze aflevering van het de Inspirerende Boeken Podcast heb ik het over het boek van Robert Kiyosaki, namelijk Rich Dad, Poor Dad, oftewel Rijke Pa, Arme Pa. Het is een semi-autobiografisch boek en 3 jaar geleden heb ik het voor het eerst gelezen.

Het heeft sinds die tijd een enorme impact op mijn leven gehad, zeker met het spelen van de cashflow games heb ik veel geleerd over mijn financiën. Wat mij aantrekt aan het boek zijn de mooie en grappige voorbeelden die zeker in het begin erg veel impact maken. Verder ga ik het in deze podcast ook nog over de volgende zaken hebben:

De kern van het boek gaat over hoe je geld voor jou kan laten werken in plaats van jij voor je geld. We leven in een maatschappij waar ons vanaf het begin af aan aangeleerd wordt dat je voor geld moet werken en dat uren gelijk staan aan een bepaald principe. Tijd is immers geld, maar wat zou er gebeuren als je dat los van elkaar koppelt?

Dan is het ook belangrijk om door te hebben hoe je over geld denkt. Zoals ik net al zei, een van de gezegdes in de Nederlandse taal is dat tijd geld is en zo zijn er nog veel meer gezegdes. In de podcast neem ik er een aantal door. Het gaat er om dat je jezelf bewust bent van het feit wat jouw overtuigingen zijn over geld.

Het boek spreekt over het opbouwen van Assets en Liabilities en de Ratrace en een manier om uit de Ratrace te komen, is door te zorgen dat je assets voldoende inkomen genereren om je liabilities te overzien, dit wordt ook wel passief inkomen genoemd.

We Leven In Een Geweldige Tijd Om Assets Op Te Bouwen!

Van oudsher worden assets vooral opgebouwd met behulp van het investeren in vastgoed, aandelen of andere investeringen. Met de komst van het internet (wat inmiddels al een aantal jaren oud is), is er ook een enorme mogelijkheid ontstaan om op een hele goedkope manier assets te krijgen.

Zo kan je denken aan online vastgoed in de vorm van domeinnamen, maar ook een website hebben met advertenties erop of nog beter Digitale Producten. Het hebben van digitale producten zijn voor mij echt mijn favoriet. Wil jij weten hoe jij met jouw website kan winnen en wat een goede schatkaart kan zijn naar jouw persoonlijke hoorn des overvoeds kan ontvangen? Ga dan naar http://www.danielleploegmakers.nl/schatkaart In de podcast vertel ik daar ook wat meer over.

Wat Als Je Uit De Ratrace Bent?

Als je uit de ratrace bent, dan ga je werken vanwege een bepaalde skill die je wilt leren. Werken wordt daarbij een onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Ook is het verstandig om je eigen bedrijf op te starten en als je wilt weten waarom, dan adviseer ik je om of het boek Rich Dad, Poor Dad te lezen of de podcast verder te lezen.

Volgende week gaan we het boek Entreleadership van Dave Ramsey bespreken en Dave is echt mega super geweldig, maar daarover meer.

Tot slot wil ik je graag nog uitnodigen om jouw reacties over het boek van Rich Dad, Poor Dad horen en die kan je hieronder achterlaten.

Verder kan ik jouw hulp kan gebruiken! Als jij nog een mooi en goed boek weet, laat mij dat dan weten via de reacties hieronder of mail naar danielle@danielleploegmakers.nl en dan kijk ik of ik dit boek kan behandelen. Ik sta ook open om jouw boek tegen een affiliate bijdrage te promoten, maar ik zeg nu wel dat ik de eerlijke mening over het boek geef.

Verder zie je met deze podcast dat je echt over van alles en nog wat kan podcasten en ik adviseer iedereen die iets online wilt doen dan ook het starten van een podcast aan.
Dus wil jij ook jouw eigen podcast? Ga dan naar http://www.nederlandsepodcasts.nl/podcasten ofhttp://www.nederlandsepodcasts.nl/introductie voor de gratis introductietraining.

Dit is op dit moment de enige in het Nederlands verkrijgbare podcast training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *