De Nederlandse Podcast Training

“Ontdek Nu Hoe Jij Een Online Radio Of Televisie Programma Kunt Maken Dat Net Zo Makkelijk Als Een Krant Bij Jouw Luisteraars En Kijkers Wordt Bezorgd.”

Danielle Ploegmakers - Nederlandse PodcasterEen van de grootste regels binnen internet marketing is dat je in 2 seconde aan de bezoeker van jouw website duidelijk moet maken waarom mensen op jouw website moeten blijven.

Doe je dat niet, dan zijn ze voor je het weet alweer van je website af. Zelfs wanneer mensen besluiten om wel op je website te blijven, is het nog steeds een hele uitdaging om jouw boodschap af te leveren. Toch wil jij graag dat jouw boodschap gehoord wordt, want ik ben er van overtuigd dat jij iets heel nuttigs en waardevols te melden hebt.

Dit is een probleem waar ook ik jaren lang mee gelopen heb, zowel als bezoeker van websites, als toen ik zelf startte met bloggen. Om heel eerlijk te zijn vond ik bloggen ook niet zo heel leuk, want ik miste de mogelijkheid om echt mijn gevoel ergens in te leggen. Ik heb dan ook al vele blogs gestart en na twee berichten heb ik ze weer beëindigd.

Ook als ik een blogbericht las, miste ik een stukje connectie en ik kon moeilijk de concentratie opbrengen om hele lappen tekst te lezen. Ook al vond ik het onderwerp ontzettend interessant, ik vond het niet leuk om te lezen.
Eind 2006 hoorde ik voor het eerst de term Podcast op de radiozender “Decibel”. Zij hadden een weekendmix die je kon downloaden en waar je je ook op kon abonneren. Zo werden automatisch alle afleveringen gedownload. In eerste instantie lukte dit niet, maar toen dat wel gelukt was ging er een wereld voor mij open.

“Iedere Week Kreeg Ik Vol Automatisch De Nieuwste Aflevering Op Mijn PC”

En die beluisterde ik vol plezier af. Dit vroeg om meer en zo ging ik binnen iTunes op zoek naar andere podcasts om te luisteren. Hierdoor kwam ik steeds meer podcasts tegen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

 • Nieuws
 • Televisieseries
 • Taalcursussen
 • Persoonlijke ontwikkelingen
 • Onderwijs
 • Films
 • Internet Marketing
 • En nog veel meer andere interessante onderwerpen.

“iTunes Is De Zoekmachine Die Bijna Alle Internet Marketeers Vergeten”

iTunes werkt net zoals een normale zoekmachine en mensen zoeken op dezelfde dingen als dat ze in op het internet zoeken. Dit houdt in dat als jouw website goed gevonden wordt in google, er nog een hele markt voor je open ligt om jouw boodschap aan mensen te laten horen.

Ondanks dat iTunes een Apple product is, blijft het luisteren of kijken van podcasts niet alleen bij de apparaten van Apple. Sterker nog:

“Op Alle Mobiele Apparaten Is Het Mogelijk Om Podcasts Te Downloaden En Beluisteren.”

Podcast op de Android

Blackberry Podcast

Nokia Podcast

Apple Podcast

Podcast Windows Mobile
Nu denk je waarschijnlijk dat dit ook allemaal mogelijk is met het hebben van jouw video’s en audiobestanden op je website. Dat is ook zo, maar het nadeel hierbij is dat je met iedere update die jij doet, jij al jouw bezoekers weer moet inlichten dat er iets nieuws is.

“Met Een Podcast Ben Jij Dus Automatisch Op Al Deze Devices Te Vinden!”

Bij een podcast is dit niet, want het kernelement van een podcast is dat deze automatisch afgeleverd wordt zodra jij het bericht online hebt gezet.
Vergelijk het met luisteren naar de radio, maar dan een die je op pauze kan zetten en waar je naar kan luisteren wanneer jij het wilt. Op ieder moment dat mensen naar een radio luisteren, hadden ze ook naar jou kunnen luisteren. Een audio-podcast is het beste te vergelijken met een Online Radio On Demand.

Mensen luisteren naar jouw podcast tijdens:

Het Werk

De meeste mensen zijn 1920 uur per jaar aan het werk en zeker wanneer ze administratief werk doen, willen ze graag iets op de achtergrond hebben. Met de komst van de open werkruimtes in “Het Nieuwe Werken”, is het niet mogelijk om de afdelingsradio aan te hebben. Mensen kiezen dus zelf waar ze naar luisteren.

Hier luisteren mensen naar podcasts
Het Studeren

Hoewel studeren nog steeds wordt geadviseerd zonder muziek en in stilte, ken ik maar weinig studenten die zich ook echt hier aan houden. Het liefste willen ze altijd iets op de achtergrond aan hebben staan en laat nu jouw podcast hier prachtig bij aansluiten.

Hier luisteren mensen naar podcasts

Reizen

 

We reizen van hot naar her en gemiddeld reizen we 1.5 uur per dag. We hebben hier niet altijd de mogelijkheid om naar de radio of onze PC te luisteren, maar reken maar dat 99.9% van die mensen wel hun telefoon bij zich hebben. Hoe vaak ben jij onderweg met jouw mobiele telefoon?

Denk verder niet alleen aan onze dagelijkse uitstapjes, maar als de zomer weer begint zitten we ook weer uren in het vliegtuig.

Hier luisteren mensen naar podcasts

Het Zonnen

 

Wat is er nu lekkerder dan buiten in de zon te genieten met je ogen dicht. Geen tijd om een boek of een blog te lezen, maar genoeg tijd om naar jouw audioboodschap te luisteren. Met de meeste oordopjes hoef je ook niet bang te zijn dat je niet in zijn geheel bruin wordt.

Hier luisteren mensen naar podcasts

Het sporten

 

Bij mij in de sportschool zie ik honderden mensen lopen met een koptelefoon. Daar luisteren ze naar hun eigen muziek, maar ze zouden net zo makkelijk naar jouw podcast kunnen luisteren. Zeker wanneer jouw podcast over sport of lichaamsbeweging gaat, is de kans groot dat ze naar jou gaan luisteren.

“Alle Nederlandse Radiozenders Kennen Dit Geheim En Spelen Hier Op In Door Hun Eigen Podcast Te Hebben. “

Zij helpen jou dus mee om te zorgen dat mensen jouw podcast vinden, want als ze die podcast opzoeken, is de kans groot dat ze ook even kijken of er nog andere interessante onderwerpen zijn.

evers staat op 538 podcast ook

dance department podcast

Tiësto heeft ook een Podcast

Bij Veronica maken ze ook een Podcast

Bij Veronica maken ze een Podcast over Voetbal

Rinkeldekinkel Podcast

Skyradio Podcast

Giel Podcast ook

Coen en Sander hebben ook een Podcast

BNR Podcast

AVRO podcast

Komt jouw Podcast ook in dit rijtje?

“Ga Jij Straks Bij De Grote Jongens Horen?”

Verder zijn zeker audiopodcasts zeer intiem, want wie laat jij allemaal in jouw oor fluisteren? Denk je eens in wat voor effect het heeft als jouw boodschap direct in het oor van de mensen terecht komt? Wat voor een relatie ga jij zo opbouwen met jouw klanten? Gaat jouw fanbase dan enorm groeien?

Ik kan je uit ervaring vertellen dat door het podcasten ik een veel diepere relatie met mijn klanten gekregen heb en ik meer feedback krijg dan dat ik ooit op mijn blogberichten gekregen hebben. Daarbij is er ook veel interactie op de podcast met jouw fans.

“Mensen Vinden Het Cool Om Hun Naam Op Jouw Podcast Te Horen”

Ze vergelijken dit immers met het komen op de radio, want ze gaan jouw podcast vergelijken met de beste radioprogramma’s. Misschien vinden ze uiteindelijk jouw podcast wel beter en interessanter dan de radio en zo krijg jij dus de mogelijk om je te gaan vergelijken met de grootste.

Toch zijn er nog maar weinig Internet Marketeers die gebruik maken van een podcast als Marketing tool. Ze zijn druk bezig met video’s en blogberichten op hun website te plaatsen, versturen mailingen en zijn constant op zoek naar methodes om aan nieuwe bezoekers te komen.

“Hoe Lang Laat Jij Deze Unieke Marketing Tool Nog Links Liggen?”

Sinds maart 2011 ben ik actief aan de slag gegaan met het zelf produceren van podcasts en deze gebruiken als marketingtool voor mijn activiteiten. Verder werden toen mijn podcasts ook opgepikt door iTunes. Vanaf dat moment is er een explosieve groei geweest in het aantal downloads dat ik behaalde met mijn podcast.

 

In augustus 2011 kreeg ik ook het nieuws te horen dat mijn podcast “Ga voor een Gezond Gewicht” genomineerd was voor de European Podcast Awards! Zo ontstond er voor mij een spannende tijd met een geweldig resultaat:

“Mijn Podcast Behoort Tot De Top Ranking Podcasts In Nederland!”

Top Rankings European Podcast Awards

Ik heb de nodige ervaring en kennis opgebouwd om jou te ondersteunen bij het maken van je eigen podcast. Ongeacht of dit er een is die op basis van Video, Audio of PDF is.
Op dit moment ben ik bezig met een heel speciaal project waarmee ik jou en nog vele andere mensen de kunst van het Podcasten wil laten ontdekken.

“Dit Is De Nederlandse Podcast Training Van Dit Moment”

Wat kan je verwachten van deze training:

Module 1: Wat Is Een Podcast?

Wat is Podcasting en waarom zou je gaan podcasten? Hierboven heb ik al het een en ander beschreven, maar in deze module ga ik hier nog veel dieper op in. Verder komen hier ook nog de volgende onderwerpen aan bod:

 • Soorten Podcast

Podcasting is er in verschillende vormen en maten. Je hebt hierdoor heel veel vrijheid bij het creëren van jouw podcast. Echter wanneer je niet weet welke soorten je hebt, kom je nog steeds niet ver.

 • Format van een Podcast

Een podcast is er in verschillende stijlen. Denk hierbij aan de duur, frequentie en doel van de podcast.

 

Module 2: Waarover Podcasten?

Waarover kan je het beste podcasten? Er zijn heel veel onderwerpen waarover je kan podcasten, maar hoe vindt je nu het onderwerp dat het beste bij jou of jouw bedrijf past?

 • Onderwerp vinden
 • Zit er voldoende toekomst in jouw onderwerp?
 • Hoe bedenk je een onderwerp waar zeker te weten veel luisteraars op af komen.
 • Ga je alleen podcasten of met een co-host?

 

 

 

Module 3: Wat Heb Je Nodig Voor Een Podcast?

Om te podcasten heb je goede apparatuur en software nodig. Er zijn heel veel verschillende apparaten waar je een podcast mee kan produceren, maar hoe weet je nu zeker dat je de juiste gekozen hebt? In deze module ontdek je alles wat je wilt weten over het kiezen van de juiste hardware en software. Ik ga het hebben over:

 • Microfoon
 • Recorder
 • Mixer
 • Koptelefoon
 • Waarmee neem je je podcast op?
 • Software
 • Hosting van mediabestanden
 • Website

 

 

 

Module 4: Podcast Maken

In deze module gaan we in waar het uiteindelijk om gaat, het maken van jouw podcast. Welke voorbereidingen zorgen dat je moeiteloos een podcast opneemt en hier veel plezier aan gaat beleven.

 • Shownotes schrijven
 • Muziek bij je podcast zoeken
 • Het feitelijk opnemen van je podcast
 • Editen
 • Je podcast in iTunes uploaden

 

Klik hier om direct toegang te krijgen tot de podcast training

Bonus 1: Je Podcast Promoten

Natuurlijk wil je dat veel mensen naar jouw podcast luisteren. Het uploaden in de verschillende directories helpt hierbij, maar er zijn nog meer dingen die je kan doen.

 

Bonus 2: Geld Verdienen Met Jouw Podcast

De vraag die iedereen beantwoord wilt hebben is hoe verdien je geld met jouw podcast? In deze module ga ik in op de verschillende methodes om geld te verdienen met jouw podcast.

 

Bonus 3: Community

Om samen met elkaar te werken en te zorgen dat ik jou de optimale ondersteuning geef die nodig is, komt er speciaal voor alle leden van deze training een geheime facebook groep.

Hier kan je elkaar helpen met het ontwikkelen van nog betere podcasts.

Ook kan je mij altijd mailen met jouw vragen waar je tegenaan loopt.

 

Bonus 4: NederlandsePodcasts.nl

Wanneer je dit product aanschaft, dan mag jij jouw podcast plaatsen op NederlandsePodcasts.nl

Dit wordt een netwerk waar alle Nederlandse Podcasters bij elkaar gaan komen en om zo met z’n allen Podcasten in Nederland groot te maken.

“Klik Hier Om Direct Toegang Te Krijgen Tot Dit Complete Podcast Programma”

Een Podcast Is Een Online Radio Of Televisie Programma Dat Door Middel Van Een RSS-Feed Bij Jouw Bezoekers Wordt Afgeleverd.

In deze cursus ontdek je:

 • Wat een podcast is
 • Waarover je allemaal kan podcasten
 • Welke apparatuur je het beste hiervoor kan gebruiken
 • Een overview van de benodigde software
 • Hoe je een podcast opneemt
 • Het effectief hosten van je bestanden
 • Hoe maak je een goede wordpress website voor je podcast
 • Hoe plaats je je podcast en zorg je dat je in alle directories te vinden bent

 

Als bonus ontvang je:

 • Hoe maak je reclame voor je podcast:
 • Hoe ga je geld verdienen met je podcast?
 • Toegang tot een speciale Facebook groep

 

Niet Goed, Geld Terug

Ik ben ervan overtuigt dat dit een geweldig product gaat worden waar je ontzettend veel aan gaat hebben. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij hier anders over nadenkt. Mocht jij die mening hebben, dan krijg jij jouw geld terug.

Aangezien er wat tijd over gaat voor je een goede podcast gemaakt hebt, geef ik in plaats van 30 dagen, maar liefst 60 dagen garantie.

Waar wacht je nog op? Schaf nu De Nederlandse Podcast Training aan.

Ga jij samen met mij Podcasting in Nederland groot maken?

danielle ploegmakers

 

 

Klik hier om direct toegang te krijgen tot de podcast training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *